Zihinsel Savaşçı Statüleri Nasıl Verilmelidir?

Bazı oyunlarda 91. seviyeden sonra statü gelmez. Fakat yeni sınırların 127 ve 250 olarak yükseltilmesinden dolayı kimi serverlerde son seviyeye kadar statü gelmektedir. Hem klasik 91 statü dağılımı hem de son seviyeye kadar statü gelen serverlerde savaşçılar (hem bedensel hem de zihinsel) statülerini aynı şekilde dağıtmalıdır. Bu dağılım şu şekildedir;
VIT: 90(120, 127..)
INT: geri kalan hepsi
STR: 90(120, 127..)
DEX: 90(120, 127..)
STR ya da güç, güçlü beden haricindeki tüm beceriler için en büyük hasar arttırıcı statüdür. VIT ise güçlü bedenin verdiği savunmayı yükseltir ve her VIT statüsü için karakteriniz 40hp ve 1savunma kazanır. Bu nedenle STR ve VIT bir arada 90′a getirilmelidir. INT zihinseller için herhangi bir önem taşımaz, son olarak kalan statüler INT’e verilmelidir.
PvP serverler için statü dağılımı için bir sıralama vermek gerekirse STR->VIT->DEX->INT şeklinde gitmek doğru olur. PvP serverlerde her ne kadar güçlü beden becerisinin etkilerinin arttırsa da VIT 90′dan gelecek 90 savunma ve 3600HP göz ardı edilerek statüler tamamen STR’ye verilerek 90a eriştirilmelidir. Çünkü zihinseller pvp serverlarda kasarken bedensellerden daha az zorlanırlar fakat vuruş hasarları bedensellerle kıyaslanamayacak kadar azdır. Eğer hala daha fazla vuruş gücüne ihtiyacımız varsa DEX ve VIT arasında 2DEX 1VIT gibi dağılımlar izlenebilir. Fakat karakteri ile artık dövüşler yapmaya başlayacak bir zihinselin yaşam enerjisi kesinlikle 90 olmalıdır.
TR’de ise dağılım VIT<->STR->DEX->INT şeklindedir. Karakterimizin itemlerinin niteliklerine göre dengeli bir şekilde STR ve HP’yi arttırmalıyız. Zihinsellere önerim 30-34′e kadar her seviye için 1HP 2STR veya 1HP 3STR şeklinde ilerlemeleri daha sonra savunması yüksek ve HP bonuslu itemleri varsa tamamen STR ile daha kısa sürede kasmaya yönelmeleridir. Eğer üstünüzde hiç HPli item yoksa ve zırh ve kalkanlarınız düşük geliştirmeye sahipse 30-40 VIT’in sizi idare etmesi zordur. Bu durumda 1VIT – 1STR ile STR ve ardından VIT 90a eriştirilmeli ve DEX’e yönelinmelidir.
Zırhlı at ile kasılacaklar VIT, beceri ile kasmaya devam edeceklerse STR’nin ardından VIT’i 90larlasa daha rahat kasarlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı