PvP Bıçakçı Klavuzu

1. Silah

1a. Bıçakçı1b. Skillci
+15 yarı insan+15 yarı insan
+15 çeviklik+15 çeviklik
+15 güç+15 güç
+15 delici vuruş+15 kritik
+8 sersemletme+20 büyü hızı
+8 sersemletme yerine tercihen 8 zehirleme de kullanılabilir.
“Bu güç olayı nerden çıktı?” “Ninjanın skill gücü çeviklikten artar” diyen arkadaşlarımızı bu klavuzun herbir kelimesine kadar okumasını tavsiye ederim. Çünkü onlar ninjalar hakkında hiçbirşey bilmiyorlar demektir.
Söz gelimi 124 lvl bir bıçakçımız olsun ve elinde şeytan yumruğu hançeri olsun. Bu durumda perfect bir suikast 1940 değerinde olacaktır. Çevikliğimizi 90ladıktan sonra bu değer 632 yükselerek 2572′ye ulaşacaktır. Yani her verdiğimiz çeviklik ninjamızın saldırı gücünü ~7.5 arttıracaktır. Fakat çeviklik yerine gücü 90 yapsaydık bu değer 675 yükselecektir. Yani her verdiğimiz güç statüsü suikastimizin hasarına ~7.8 ekleyecektir. Düz vuruşa daha çok hasar arttırması da cabası. Peki efsuna çeviklik ve gücü aynı anda getirmek mümkün değilse hangini seçmeliyiz derseniz çeviklik derim. Fakat bu sadece lonca savaşı sevdiğim için. Benim için en güçlü karakter en geç yatandır. Kimi için de en çok öldüren. Hangisi olmak istediğinize bence bu noktada siz karar verin.

b. Silah Seçimi

Tıpkı ilk başlıkta yaptığım gibi burda da araya çizgiyi çekeceğim. Biz ne olmak istiyoruz. Düz vuruşlarımızın güçlü olmasını ve bunun yanında tabi ki skillerimizi kullanmak istiyorsak mutlaka “Ruhsuz Bıçağı” öneririm. Sebebi daha ejderha bıçağı iken yukarda verdiğim efsunlar gibi dizilip dönüştürülürse +9 basıldığında %30 yarinsan bonusuna sahip olmasıdır. Fakat vsye başlarım skillerimi attığımda vs biter diyen bir tipseniz ve çok zamanınız varsa yüksek beceri hasarlı bir şeytan kanadı çakram işinizi görecektir. Tabi ilk 2 efsun ortalama ve beceri hasarına gideceğinden diğer efsunlar “yarı insan“, “büyü hızı” ve “güç veya çeviklik” olmalıdır.

c. Taş Seçimi

Gel gelelim taşlara…
Bıçakçıyı bıçak darbeleri ile kullanmak isteyenlere, her karaktere karşı taş, kavrama taşı ve soğutma taşı eklemelerini tavsiye ederim. Fakat pvpde 4 bıçak yapacak kadar bıçaklar ucuz değilse savaşçı, sura ve soğutma taşlı bir bıçağa öncelik vermelerini öneririm. E bıçak darbeleri ile kullanamak isteyen dedik, 3. taş soğutma? Her ne kadar bıçak vuruşlarından rakibi götürmek istesek de ninja asıl gücü becerilerinden alır. Bunun kimse aksini söyleyemez.
Skillci bir bıçakçılara ise her karaktere karşı taş, öldürücü darbe taşı ve soğutma taşı eklemelerini tavsiye ederim. Fakat gene malî sıkıntılardan dolayı 1 bıçak dizerek başlayacaksak bu bıçak savaşçı, sura ve soğutma taşlı olmalıdır.

2. Zırh

a. Zırh Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 rüzgar dayanıklılığı veya şimşek dayanıklılığı
İlk 4 efsunumuzu açıklamama gerek yok sanırım. Oyunda en çok tercih edilen silahlara karşı savunmamızı yaptık. 5. efsunda ise kritik veya delici için savunma yaptık. Eğer dayanıklılıklardın işe yaramadıklarını düşünüyorsanız ve bıçak darbeleri ile götüren bir ninja olmak istiyorsanız %15 hasarın hpden emmesi de mükemmel derecede iş görebilir.

b. Zırh Seçimi

Zırh üzerine söylenecek fazla birşey yok sanırım. Zırhımız özel itemli pvplerde dahi +9 siyah rüzgar takımı olmalıdır. Genelde pvplerde daha üst zırhlar +9 siyah rüzgar takımı dönüşür. Eğer farklı zırhlar, farklı savunma değerleri varsa büyü savunması en yüksek olan zırha yönelin ki zırha büyü savunması efsunu getirmeye gerek kalmasın.

c. Taş Seçimi

Taşların da ne olacağı konusunda fazla tartışmaya gerek yok. +5 Savunma, +5 Korunma ve +5 Yaşam taşı olabilecek en iyi taş seçimidir. Eğer serverde rüzgarın ayakkabıları ve %30luk büyük mor pot varsa bile hız taşı eklemeyin gerekirse küpeye 5. efsunda 20 hareket hızı getirin gene de taşınızı boşa harcamayın derim.

3. Bilezik

a. Bilezik Efsunları ve Bilezik seçimi

Bilezik efsunları getirilmesi en zor efsunlardır. Eğer pvpnizde en yüksek hp 2000 ise mutlaka bir “beyaz altın bilezik” edinin. Efsun atarken +1800 hp veren +9 beyaz altın bilezik sizin üzerinizden büyük yük kaldıracak. Fakat :
- Pvpde en yüksek hp 3.oooo ve daha çok ise,
- Pvpde beyaz altın bilezik bulmak imkansız ise, (+65 başlangıçlı pvpler gibi…)
- Cennetin gözü bilezikteki %10 kritiğe çok ihtiyacınız varsa ve sayacağım efsunları getirebilecek kadar zamanınız varsa,
durumlarında beyaz altın bilezikten vazgeçmek doğru olur. Bilezik seçimimiz eğer beyaz altın bilezik değilse mutlaka cennetin gözü bilezik olmalıdır.
+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 yarı insan
+15 büyü savunması
+15 delici vuruş
+15 şimşek dayanıklılığı | +15 hasarın hpden emilimi
Eğer en yüksek hp 2.ooo ise beyaz altın bileziğimize dizeceğimiz efsunlar ilk efsun hariç geri kalanlarıdır. Beşinci efsun olarak da “rüzgar dayanıklılığı” getirilmesi mükemmel olur. Fakat yukarda da söylediğim gibi eğer bunların işe yaramadıklarını düşünüyorsanız %15 hasar hpden emilecek efsunu getirmeniz halinde üzerinizde %30 hpden emme olacak. Peki bu ne demektir. Yani rakibe düz vuruşlardan verdiğiniz hasarın %30′u size hp olarak anında yüklenecektir.

4. Kask

a. Kask Seçimi

Tabi ki en yüksek savunma veren kask en iyisidir. Ama eğer serverdeki npclerde +9 çelik kapşon yok ve yükseltirken inci isteniyorsa +9 zincir kapşon ile idare edilmelidir. Aralarındaki 14 savunma farkı emin olun ki sizi öldüremez.

b. Kask Efsunları

+15 yarı insan
+15 büyü savunması
+8 zehirleme değişimi

Son iki efsun için saldırı hızı, hp üretimi, şimşeğe ve rüzgara karşı dayanıklılık’dan istediğinizi getirebilirsiniz. Savunma ağırlıklı tercihler şimşeğe ve rüzgara karşı dayanıklılıktır.

5. Kolye ve Ayakkabı

Her ikisine de getireceğimiz efsunlar aynı olacağından tek konu olarak incelemek istedim.

a1. Kolye seçimi

Kesinlikle cennetin gözü kolye hem bıçak ile kesen hem de skill ile kesen ninjalar için iyidir. %20 delici vuruş vermesi sebebiyle seçimim cennetin gözü kolye.

a2. Ayakkabı seçimi

Tıpkı kolye seçimi gibi ayakkabıda da tartışma götürmez tek tercih anka ayakkabıdır.

b. Kolye ve Ayakkabı Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 kritik vuruş

6. Küpe

a. Küpe Seçimi

Küpe seçimi sizindir. Ama tabi ki abanoz küpe hem güç hem de hp vermesi bakımından iyidir. Güç ve yaşam değeri bonusu daha ne olsun ki. Ama çeşitli küpeler deneyip beğenenler konu altına yorum bırakabilirler.

b. Küpe Efsunları

+15 yarı insan
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 zehre karşı koyma
Zehre karşı koyma değeri eğer serverinizde 15′den aşağı ise sp çalma sanşı denenebilir.

7. Kalkan

a. Kalkan Seçimi

Kalkan seçmekte pek zorlanmayacaksınız. Rakibiniz sura ise aslan ağzı kalkan, savaşçı ise şahin kalkan takılmalıdır. Eğer şamanlara ve ninjalara karşı kalkanınız yoksa en iyi efsunlu kalkanınızı kullanın.

b. Kalkan Efsunları

+15 Yarı insan
Sersemliğe karşı dayanıklılık
+12 güç
+15 beden karşısındaki atakların bloklanması
+15 vucüt darbelerini yansıtma | +12 çeviklik
Kalkana savaş için gelen 5 tane efsun vardır. Sura kalkanına +12 yaşam enerjisi veya çeviklik getirilebilir. Çünkü karabüyü suraların düz vuruşları güçsüzdür. Bunlar dışında gelenler şeytanlara, orklara… karşı güçtür.

Üzerimizdeki toplam efsunlar :

Yarı insan : 90 // 15 silah + 15 silah (ruhsuz +9) + 15 küpe + 15 kalkan + 15 kask + 15 bilezik
Delici vuruş : 65 // 15 silah + 15 taş + 15 bilezik + 20 kolye
Kritik vuruş : 30 (45) // 15 ayakkabı + 15 kolye + (15 silah)
Büyü savunması : 50 // 15 kask + 20 zırh + 15 bilezik
Savunmalar : 60 // 15 zırh + 15 küpe + 15 ayakkabı + 15 kolye
Tebrikler eğer yukarıda yazdığım efsunları barındıran bir karakteriniz varsa ne lonca savaşında ne de vsde ezilirsiniz. Yenilmek – yenmek daima vardır. Kritik gelir gelmez bunlar sanş işidir. Hele ki lonca savaşlarında! Ama bir kum torbası gibi tepilmek vardır bir de 3-5 kişiyi terletip yatmak…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı