PvP Zihinsel Klavuzu

1. Silah

a. Silah Efsunları

+15 yarı insan
+12 güç
+15 kritik
+20 büyü hızı
+8 sersemletme ya da tercihen +12 çeviklik
5. efsun olmayan serverlerde çeviklik ve sersemletmeyi pas geçin. Çeviklik hasarınızı arttırmak, sersemletme ise az sayıda olsa da düz vuruşlarınıza nitelik katmak amaçlıdır. Zehirleme de tercih edilebilir. Fakat fazla karıştırmamak için üst kısma 2 tanesini yazdım.

b. Silah Seçimi

Zihinseller yüksek hasarlı ve çift yarı insan gücü kazanabilen tek eller(Trinton ve varsa üst dönüşümleri) kullanabilir. Fakat bir yarıinsan kılıcı sizi 70 levelden itibaren idare edebilir ve hem de kendinden 15 yarıinsan gücü olması nedeniyle efsunlardaki kargaşayı bir nebze olsun engeller. Fakat yarıinsana karar vermişsek çevikliği de mutlaka getirmeliyiz.

c. Taş Seçimi

Eğer pvpde item sıkıntısı çok fazla değilse her karaktere karşı taş, soğutma ve öldürücü darbe taşı ekleyin. 3 adet yarıinsan kılıcı elde edemeyeceğiz yani oyunun asıl eğlencesine varılan zor pvplerde lonca savaşını düşünerek taş ekleyin. Taşlarınız +5 savaşçı, +5 sura olabilir. Üçünçü taşa ninja sayısına bakarak karar vermek doğru olacaktır. Ninja azsa yine bir karar vermeliyiz. Soğutma taşı mı yoksa öldürücü darbe taşı mı? Ben kesinlikle birini öneremem. Fakat hangi neden eklenir söyleyebilirim:
Öldürücü darbe taşı sizi yenemeyeceğiniz kadar güçlü birine karşı gelecek bir kritik yönünden önem taşır. Bedensel savaşçıların düz vuruşuna gelen bir kritik belki çok önemli değildir fakat zihinseller daha çok beceri atarlar, gelen bir kritik gerçekten iyi iş görür.
Soğutma taşı +5′te %40 büyü hızı sağlar, diğer eşyalarla beraber +100′ü aşkın bir büyü hızı ile 8 saniyede ruh vuruşu atabilirsiniz. +15 kritiğe nazaran %40 büyü hızı daima işe yarar. Büyü hızınızı bir orana bağlı olarak arttırmaz her vsde sanşlıyken de sanşsızken de size yardımcı olur. +15 kritik ise iyi giden bir vsde yardımcı olacaktır.

2. Zırh

a. Zırh Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+20 büyü hızı
İlk 4 efsunumuzu açıklamama gerek yok sanırım. Oyunda en çok tercih edilen silahlara karşı savunmamızı yaptık. 5. efsunda ise hayatî bir saldırı efsunu yaptık. Büyü hızı zırha getirilecek en iyi saldırı efsunudur.

b. Zırh Seçimi

Zırh üzerine söylenecek fazla birşey yok sanırım. Zırhımız özel itemli pvplerde dahi +9 siyah çelik olmalıdır. Genelde pvplerde daha üst zırhlar +9 siyah çelikten dönüşür. Eğer farklı zırhlar, farklı savunma değerleri varsa büyü savunması en yüksek olan zırha yönelin ki zırha büyü savunması efsunu getirmeye gerek kalmasın.

c. Taş Seçimi

Taşların da ne olacağı konusunda fazla tartışmaya gerek yok. +5 Savunma, +5 Korunma ve +5 Yaşam taşı olabilecek en iyi taş seçimidir. Eğer serverde rüzgarın ayakkabıları ve %30luk büyük mor pot varsa bile hız taşı eklemeyin. Eğer güçlü beden açıkken çok yavaşlıyorsanız küpenize hız getirin.

3. Bilezik

a. Bilezik Efsunları ve Bilezik seçimi

Bilezik efsunları getirilmesi en zor efsunlardır. Eğer pvpnizde en yüksek hp 2000 ise mutlaka bir “beyaz altın bilezik” edinin. Efsun atarken +1800 hp veren +9 beyaz altın bilezik sizin üzerinizden büyük yük kaldıracak. Fakat :
- Pvpde en yüksek hp 3.oooo ve daha çok ise,
- Pvpde beyaz altın bilezik bulmak imkansız ise, (+65 başlangıçlı pvpler gibi…)
- Cennetin gözü bilezikteki %10 kritiğe çok ihtiyacınız varsa -ki  kritiğe açtır- ve sayacağım efsunları getirebilecek kadar zamanınız varsa,
durumlarında beyaz altın bilezikten vazgeçmek doğru olur. Bilezik seçimimiz eğer beyaz altın bilezik değilse mutlaka cennetin gözü bilezik olmalıdır.
+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 yarı insan
+15 büyü savunması
— tercihe bağlı getirilecekler
+15 hasarın hpden emilimi, +15 rüzgar dayanıklılığı, +15 şimşek dayanıklılığı, +15 delici vuruş
Eğer en yüksek hp 2.ooo ise beyaz altın bileziğimize dizeceğimiz efsunlar ilk efsun hariç geri kalanlarıdır. Beşinci efsun olarak da “rüzgar dayanıklılığı” veya “şimşek dayanıklılığı” getirilmesi mükemmel olur.

4. Kask

a. Kask Seçimi

Tabi ki en yüksek savunma veren kask en iyisidir. Ama eğer serverdeki npclerde +9 hayalet maske başlık yok ve yükseltirken inci isteniyorsa +9 demir kask ile idare edilmelidir. Aralarındaki 14 savunma farkı emin olun ki sizi öldüremez.

b. Kask Efsunları

+15 yarı insan
+15 büyü savunması
+8 zehirleme değişimi

Son iki efsun için saldırı hızı, hp üretimi, hasarı spden emme, şimşeğe ve rüzgara karşı dayanıklılık’dan istediğinizi getirebilirsiniz.

5. Kolye ve Ayakkabı

Her ikisine de getireceğimiz efsunlar aynı olacağından tek konu olarak incelemek istedim.

a1. Kolye seçimi

Cennetin gözü veya mor yakut kolye tercih edilmelidir. Güç veren beyaz altın kolye çok komik bir miktarda güç verdiğinden, %20 delici vuruş veren cennetin gözü kolye veya %56 hp üretimi veren mor yakut kolye tercih edilmelidir.

a2. Ayakkabı seçimi

Ayakkabıda da tartışma götürmez tek tercih anka ayakkabıdır, size gelen bedensel saldırıları bloklamak yerine 1 skill daha atmak istiyorsanız mest eden ayakkabı da denenebilir.

b. Kolye ve Ayakkabı Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 kritik vuruş

6. Küpe

a. Küpe Seçimi

Küpe seçimi sizindir. Ama tabi ki abanoz küpe savaşçı için biçilmiş kaftandır. Güç ve yaşam değeri bonusu daha ne olsun ki. Ama çeşitli küpeler deneyip beğenenler konu altına yorum bırakabilirler.

b. Küpe Efsunları

+15 yarı insan
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 Oka karşı dayanıklılık
Eğer serverinizde okçu sayısı azsa veya lonca savaşlarına pek sık katılmıyorsanız 5. efsun ne gelirse kalsın ve okçular için başka bir küpeyi efsunlayın. Böylece zaman kazanmış olursunuz.

7. Kalkan

a. Kalkan Seçimi

Kalkan seçmekte pek zorlanmayacaksınız. Rakibiniz sura ise aslan ağzı kalkan, savaşçı ise şahin kalkan takılmalıdır. Eğer şamanlara ve ninjalara karşı kalkanınız yoksa en iyi efsunlu kalkanınızı kullanın.

b. Kalkan Efsunları

+15 Yarı insan
Sersemliğe karşı dayanıklılık
+12 güç
+15 beden karşısındaki atakların bloklanması
+15 vucüt darbelerini yansıtma veya çeviklik
Kalkana savaş için gelen 5 tane efsun vardır. Sura kalkanına +12 yaşam enerjisi veya çeviklik getirilebilir. Çünkü karabüyü suraların düz vuruşları güçsüzdür. Bunlar dışında gelenler şeytanlara, orklara… karşı güçtür.

Üzerimizdeki toplam efsunlar :

Yarı insan : 90 // 15 silah + 15 silah (trinton +9) + 15 küpe + 15 kalkan + 15 kask + 15 bilezik
Delici vuruş : 20 // +20 kolye
Kritik vuruş : 70 // 15 silah + 15 silah (öldürü darbe taşı) + 15 ayakkabı + 15 kolye + 10 bilezik
Büyü savunması : 50 // 15 kask + 20 zırh + 15 bilezik
Savunmalar : 60 // 15 zırh + 15 küpe + 15 ayakkabı + 15 kolye
Zihinsel savaşçılar karabüyülere karşı oldukça güçsüzlerdir bunun sebebi becerileriyle dövüşmeleridir. Bunun dışındaki her karakteri yenme potansiyeline sahiptir. Delici vuruşun gelmesinin beceri hasarını arttırmaması yüzünden kritiğe çok ihtiyaç duyarlar.
— Eylül eki : Sitedeki klavuzlar günde ortalama 50-60 kişi tarafından incelenmektedir. Bu klavuzu harfiyen yerine getiren az önce sizin yenildiğiniz oyuncu olabilir. Efsunlarını en az sizin kadar dikkatli bir şekilde dizmiş bir rakibe yenildiğinizde bunun sebebi onun da en az sizin kadar hazır olması olabilir. Bu nedenle karabüyü ile bedensellere, ejderha gücü ile karabüyüye, bedensel ile ejderha gücüne, ninja ile büyülü silahlara yenilmeniz durumlarının zaten en olağan durumlar olduğunu, ve karşınızdaki rakibin de oyundaki en iyi şekilde efsunlanmış olabileceğini unutmayın.
Metin2 bir taktik strateji oyunu olması yanında küçük bir sanş (kritik) ile belki sizin kadar iyi olmayan bir rakibe de yenilebilmenizi sağlayacak kadar adaletsizdir. Bu durumda suç kimsede değildir. Herhangi ücret veya siteye üye olmak gibi şartlar bulunmadan bunun gibi bir paylaşım yapan biz de, bu efsunları getiren siz de, aynı şekilde rakibiniz de sadece oyunu eğlenmek için oynayan insanlardır. Yenmek yenilmek her zaman vardır bu nedenle ikisinden de keyif almaya bakın derim. İyi oyunlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı