PvP Ejderha Gücü Klavuzu

1. Silah

a. Silah Efsunları

+15 yarı insan
+12 zeka
+Karar
+Karar
+Karar

Karar Kombinasyonları
    a1. Büyü Gücü
15 kritik & 20 büyü hızı & 12 çeviklik
Ninja ve savaşçılara karşı düşünmeden olarak onay vereceğim efsun düzenidir. Zekası düşük karakterlere karşı iyi iş görür. Şamanlara karşı seçmeli olarak kullanılabilir fakat karabüyülerin felsefesine biraz yağ süren bir efsun kombinasyonudur.
    a2. Savaşçı Şaman
15 delici & 12 çeviklik & 8 sersemletme (zehirleme)
Karşısında skill kullanmanız onların işine gelir. Evet karabüyülerden bahsediyorum. Zeka bonusları ile %100′den fazla büyü azaltması olan bir karaktere karşı ana saldırı skili olan ejderha kükremesi dışındaki saldırı skilleri olan ejderha atışı ve uçan tılsımı atmak yerine birkaç düz vuruş belki suraya daha büyük etkiler yapar. Sersemletmesi bir skiline denk gelirse düello yön değiştirebilir.
    a3. Lanetli Şaman
15 kritik & 20 büyü hızı & 8 sersemletme (8 zehirleme)
Hem büyü olarak hem de düz vuruşları ile daha fazla etkili olmak isteyen şamanlara önerim budur. Lonca savaşlarında her sınıfa karşı kullanımı daha uygundur.

b. Silah Seçimi

Efsundan önce düşünülmesi gerekilen noktadır. Çanlar ve yelpezeleri ayıran temel nokta saldırı değeri ve büyülü saldırı değeridir. Çoğunlukla yelpazlerin saldırı değeri dengi çanların büyülü saldırı değeri kadardır. Yani karar vereceğimiz şey şu büyü ile mi yoksa büyülere ek olarak düz vuruşlarla mı rakiplere saldıracağız. Savaşçı ve ninjalara sadece büyü kullanacağımızdan iblisin yelpazesi ve a1 efsun kombinasyonu en doğru tercih olacaktır. +9 kurtuluş yelpazesi iken a1 kombinasyonunu kurduğumuz yelpazemiz +9 iblisin yelpazesi olunca %30 yarı insan değerine ulaşacak.
Geçelim karabüyülere karşı nasıl bir yok izleyeceğiz. +9 iblisin yelpazesinin karabüyülere karşı artısı +30 saldırı hızı vermesi. Fakat eksi olarak saldırı değeri düşük. Bu nedenle şamanlar suralara karşı yelpaze seçmişsek iblisin yelpazesi ve a2 kombinasyonu sersemletme efsunu, çan seçerken de orkide çan ve zeka&delici&yarıinsan kullanmalıdır çünkü ilk iki efsunda yüksek ortalama ve eksili bir beceri hasarı getireceğiz. Fakat çoğu pvpde orkide çan bulmak oldukça zordur bulsak bile yüksek efsuna ek olarak bu 3 efsunu denk getirmek tam anlamı ile şans işidir. Bu nedenle iblisin yelpazesi zorunlu ve en iyi seçim olacaktır.

c. Taş Seçimi

Taşlar ve silahlar satıcıda ve ucuzsa her karaktere (sura hariç) karşı taş, soğutma taşı ve öldürücü darbe taşı ekleyin. Fakat oyunun asıl eğlencesine varılan zor pvplerde lonca savaşını düşünerek taş ekleyin. Ben şamanımda zor serverlerde bile 3 yelpaze kullanırım. Siz de en az 3 yelpaze kullanın çünkü şamanların itemleri oldukça ucuzlar. Bu yelpazelerimin 1 tanesi savaşçı-ninja, birisi sura, birisi savaşçı-suraya karşıdır. Savaşçı-Ninja taş kombinasyonunda +5 savaşçı, +5 ninja ve +5 soğutma taşları vardır. Sura kombinasyonunda +5 sura, +5 soğutma ve +5 öldürücü darbe taşı vardır. Savaşçı-Sura ise lonca savaşları için dizdiğim bir kombinasyondur. +5 savaşçı, +5 sura ve +5 soğutma taşları eklerim.

2. Zırh

a. Zırh Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+20 büyü hızı
İlk 4 efsunumuzu açıklamama gerek yok sanırım. Oyunda en çok tercih edilen silahlara karşı savunmamızı yaptık. 5. efsun olarak oka karşı dayanıklılık yaparak 4. en çok kullanılan silaha da savunma yapılabilirdik, fakat %20 büyü hızı becerilerimizin dolma süresini etkilediğinden tercih edilmesi gereken efsundur.

b. Zırh Seçimi

Zırh üzerine söylenecek fazla birşey yok sanırım. Zırhımız özel itemli pvplerde dahi +9 siyah elbise olmalıdır. Genelde pvplerde daha üst zırhlar +9 siyah elbiseden dönüşür. Eğer farklı zırhlar, farklı savunma değerleri varsa büyü savunması en yüksek olan zırha yönelin ki zırha büyü savunması efsunu getirmeye gerek kalmasın.

c. Taş Seçimi

Taşların da ne olacağı konusunda fazla tartışmaya gerek yok. +5 Savunma, +5 Korunma ve +5 Yaşam taşı olabilecek en iyi taş seçimidir. Eğer serverde rüzgarın ayakkabıları ve %30luk büyük mor pot varsa bile hız taşı eklemeyiniz. Gerekirse küpeye 5. efsun olarak hız getirirsiniz gene de taşı boşa harcamayın.

3. Bilezik

a. Bilezik Efsunları ve Bilezik seçimi

Bilezik efsunları getirilmesi en zor efsunlardır. Eğer pvpnizde en yüksek hp 2000 ise mutlaka bir “beyaz altın bilezik” edinin. Efsun atarken +1800 hp veren +9 beyaz altın bilezik sizin üzerinizden büyük yük kaldıracak. Fakat :
– Pvpde en yüksek hp 3.oooo ve daha çok ise,
– Pvpde beyaz altın bilezik bulmak imkansız ise, (+65 başlangıçlı pvpler gibi…)
– Cennetin gözü bilezikteki %10 kritiğe çok ihtiyacınız varsa (ki halk arasındaki adı kritikçi şaman olarak bilinen bir klastır ejderha gücü, 10 kritik pek de önemli değildir) ve sayacağım efsunları getirebilecek kadar zamanınız varsa,
durumlarında beyaz altın bilezikten vazgeçmek doğru olur. Bilezik seçimimiz eğer beyaz altın bilezik değilse cennetin gözü bilezik veya kristal bilezik olmalıdır. %10 kritik yerine %56 hp üretimi ejderha gücü şaman için daha iyi olabilir.
+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 yarı insan
+15 büyü savunması
— tercihe bağlı getirilecekler
+15 hasarın hpden emilimi, +15 rüzgar dayanıklılığı, +15 şimşek dayanıklılığı, +15 delici vuruştur. Delici vuruş ve hasarın hpden emilimi vsde space tuşunu kullanmayanlara önerilmez. Bu nedenle kalan 2 efsunu tercih etmek yerinde olur. Eğer en yüksek hp 2.ooo ise beyaz altın bileziğimize dizeceğimiz efsunlar ilk efsun hariç geri kalanlarıdır.

4. Kask

a. Kask Seçimi

Tabi ki en yüksek savunma veren kask en iyisidir. Ama eğer serverdeki npclerde +9 günışığı şapka yok ve yükseltirken inci isteniyorsa +9 anka şapkası ile idare edilmelidir. Aralarındaki 14 savunma farkı emin olun ki sizi öldüremez.

b. Kask Efsunları

+15 yarı insan
+15 büyü savunması
+8 zehirleme değişimi

Son iki efsun için saldırı hızı, hp üretimi, hasarı spden emme, şimşeğe ve rüzgara karşı dayanıklılık’dan istediğinizi getirebilirsiniz. Savunma ağırlıklı tercihler şimşeğe ve rüzgara karşı dayanıklılıktır.

5. Kolye ve Ayakkabı

Her ikisine de getireceğimiz efsunlar aynı olacağından tek konu olarak incelemek istedim.

a1. Kolye seçimi

%20 delici vuruş veren cennetin gözü kolye mi yoksa %56 hp üretimi ile mor yakut kolye mi? Burda vereceğiniz karar sizin vsdeki taktiğinizi etkileyecek. Eğer cennetin gözü kullanmak isterseniz daha çok düz vuruş, eğer mor yakut kolye isterseniz daha çok skill. %30 saldırı hızı veren yelpazemiz ile %20 delici vuruş iyi gidecektir. +9 cennetin gözü kolyeye eğer aşağıdaki efsunlar getirirseniz bir ametist kolyeye ihtiyacınız kalmaz. Ama bence +9 bir cennetin gözü kolyeye en yüksek hp, kritik, hp üretimi, sersemletme ve kılıç savunması getirerek çok çok mükemmel bir sura kombinasyonu yapabilirsiniz. Bu itemi aynı şekilde kılıç kullanan oyunculara karşı da kullanabilirsiniz. Fakat lonca savaşlarında aşağıdaki efsunları aramakta fayda vardır.

a2. Ayakkabı seçimi

Oyundaki her karakter sınıfı tarafından tek tercih anka ayakkabıdır. Kimisi mest eden ayakkabıyı över ama emin olun ki %10 bloklama çok çok daha gereklidir. Fakat bir mest eden ayakkabı edinilip sadece surala karşı en yüksek hp, kritik, sersemletme, saldırı hızı ve kılıç savunması getirilerek sadece karabüyülere karşı hem büyü hızı hem de düz vuruşlarımızı çok güçlü hale getirebiliriz.

b. Kolye ve Ayakkabı Efsunları

+3.ooo veya 4.ooo serverdeki en yüksek hp miktarını getirelim
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 kritik vuruş

6. Küpe

a. Küpe Seçimi

Şamanlara şüphesiz +14 zeka ve +5 kritik veren cennetin gözü küpe en iyi seçimdir.

b. Küpe Efsunları

+15 yarı insan
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 [Kılıç, Çiftel, Bıçak]
+15 Oka karşı dayanıklılık
Eğer serverinizde okçu sayısı azsa veya lonca savaşlarına pek sık katılmıyorsanız 5. efsun ne gelirse kalsın ve okçular için başka bir küpeyi efsunlayın. Böylece zaman kazanmış olursunuz.

7. Kalkan

a. Kalkan Seçimi

Kalkan seçmekte pek zorlanmayacaksınız. Rakibiniz sura ise aslan ağzı kalkan, savaşçı ise şahin kalkan takılmalıdır. Eğer şamanlara ve ninjalara karşı kalkanınız yoksa efsunu en iyi oturan kalkanınızı kullanın.

b. Kalkan Efsunları

+15 Yarı insan
Sersemliğe karşı dayanıklılık
+12 zeka
+15 beden karşısındaki atakların bloklanması
+15 bedensel atakların yansıtılması
Kalkana savaş için gelen 5 tane efsun vardır. Yansıtma yerine +12 çeviklik de olabilir fakat yansıtma skili + efsun birleşince bedensellere kendini öldürtmek gerçekleşiyor. ~%70 yansıtma ile bedensel vurduğu kadarını alıyor. Bunlar dışında gelebilecek efsunlar anca şeytanlara, orklara… karşı güçtür.

Üzerimizdeki toplam efsunlar :

Yarı insan : 90 // 15 silah + 15 silah (eğer iblisin yelpazesi +9 varsa) + 15 küpe + 15 kalkan + 15 kask + 15 bilezik
Büyü hızı : 64 (104) // 24 kolye (cennetin gözü veya ametist) + 20 zırh + 20 Silah (eğer getirildiyse) + 40 silah (+5 soğutma taşı) (eğer eklendi ise)
Büyü savunması : 50 // 15 kask + 20 zırh + 15 bilezik
Savunmalar : 60 // 15 zırh + 15 küpe + 15 ayakkabı + 15 kolye
Şamanlar karabüyülerden çok ninja ve savaşçıları yenmek için daha uygun karakterlerdir. Genelde kendileriyle eşit nitelikte efsunlanmış karabüyüleri yenemezler. Ama eşsiz destek becerileriyle ile arkadaşlarına bunu yaptırabilirler. Bu nedenle oyunda olmazsa olmaz bir karakterdir.
— Eylül eki : Sitedeki klavuzlar günde ortalama 50-60 kişi tarafından incelenmektedir. Bu klavuzu harfiyen yerine getiren az önce sizin yenildiğiniz oyuncu olabilir. Efsunlarını en az sizin kadar dikkatli bir şekilde dizmiş bir rakibe yenildiğinizde bunun sebebi onun da en az sizin kadar hazır olması olabilir. Bu nedenle karabüyü ile bedensellere, ejderha gücü ile karabüyüye, bedensel ile ejderha gücüne, ninja ile büyülü silahlara yenilmeniz durumlarının zaten en olağan durumlar olduğunu, ve karşınızdaki rakibin de oyundaki en iyi şekilde efsunlanmış olabileceğini unutmayın.
Metin2 bir taktik strateji oyunu olması yanında küçük bir sanş (kritik) ile belki sizin kadar iyi olmayan bir rakibe de yenilebilmenizi sağlayacak kadar adaletsizdir. Bu durumda suç kimsede değildir. Herhangi ücret veya siteye üye olmak gibi şartlar bulunmadan bunun gibi bir paylaşım yapan biz de, bu efsunları getiren siz de, aynı şekilde rakibiniz de sadece oyunu eğlenmek için oynayan insanlardır. Yenmek yenilmek her zaman vardır bu nedenle ikisinden de keyif almaya bakın derim. İyi oyunlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı