Metin2 Karabüyü Sura Silah

Silah

a. Silah Efsunları

+15 yarı insan
+12 zeka
+20 büyü hızı
+15 kritik
+12 çeviklik ya da +12 yaşam enerjisi
5. efsun olmayan serverlerde yaşam enerjisi ve çevikliği 2. plana atın. Çeviklik tamam da nerden çıktı bu yaşam enerjisi? 99. seviye, hiç statü vermemiş ve elinde sadece hortlak dişi kılıcı +9 olan bir karabüyünün perfect karanlık küresi 3141 vurur. Zekaya vereceğimiz her statü puanında bu değer 29-30 artarak 5.637 değerine ulaşır. Hala yaşam enerjimiz “3″, onu da 90 yapalım. Vereceğimiz her statü puanında değer yaklaşık 5 artarak 6078′e ulaşacaktır. 441 skill gücü havadan cebimize geldi. Kılıcımıza ve kalkanımıza getireceğimiz yaşam enerjisi ise bize havadan 24*5 = 120 skill gücü, +24 savunma ve 24*40 = 960 hp ekleyecektir. Fakat yaşam enerjisi skill gücümüzü asla çeviklik kadar arttıramaz. Zeka ve çevikliği 90 yapılmış, yaşam enerjisi 3 bırakılmış bir karabüyüde karanlık küre 7336 vuracaktır ki bu, sadece zeka 90 yapılmıştan 1258 daha fazladır. Yani çeviklik ~15, yaşam enerjisi ise ~5 saldırı gücü arttırarak karanlık küre skilini en yüksek hasarlara ulaştırır. Hangisini seçeceğiniz size kalmış. metin2sozluk.com olarak size, 24 savunma, 120 skill gücünü ve ~1k yaşam enerjisinin, 24*15 = 360 skill gücünden daha fazla önemli olduğu bir serverde oynuyorsanız yaşam enerjisini, yaşam efsunlarının yüksek olduğu bir serverde ise (>3k) çevikliği tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ve unutmadan çeviklik ateş vuruş hariç tüm saldırı skillerinin, yaşam enerjisi ise sadece karanlık kürenin saldırı gücünü arttırır. Bu noktayı da eklemekte yarar var.

b. Silah Seçimi

Şüphesiz ki suralar kılıç kullanacaktır. Başka seçenekleri yoktur elbette. Fakat dönüşümünde +15 yarı insan değer kazanan şeytan çıkarma kılıcı mı yoksa yüksek büyü hasarlı hortlak dişi kılıcı mı? Gene burda serverimize göre karar vermekte ve karşısında taş dizeceğimiz karakteri göz önünde tutalım. Ninja, şaman ve savaşçı ve büyülü silahlara gönül rahatlığı ile hortlak kılıcı kullanabiliriz. Fakat karabüyü suralara değişik birşeyler denemeli miyiz? Bizimle ikiz efsunlu bir suradan 1 adım öne çıkmak için keskin pala bize yardımcı olur mu? Bunun cevabı kesinlikle evet. %30 yarı insanlı bir keskin pala ile +9 hortlak kılıcı arasında küçük bir fark vardır. Rakibimize vs kabul edeceği sırada dibinde hit yapmak (bedenseller gibi) ve başladığı anda vuracağımız birkaç darbeyle bile bu farkı kapatabiliriz. Eğer büyü hızımız az ise zaten buna mecbur kalacağız. Düz vuruşları hortlakla yapmaktansa keskin pala ile yapmak işte bizi ikizimizden 1 adım öne çıkaracaktır.

c. Taş Seçimi

İtem sıkıntısı çok fazla olmayan bir pvpde iseniz her karaktere karşı taş, soğutma taşı ve öldürücü darbe taşı ekleyin. Fakat oyunun asıl eğlencesine varılan zor pvplerde lonca savaşını düşünerek taş ekleyin. Taşlarınız +5 savaşçı, +5 sura ve +5 soğutma taşı olsun. Soğutma taşı yerine tercihen öldürücü darbe taşı da olabilir. Ama ben kesinlikle soğutma taşı öneriyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı