Büyülü Silah Sura Statüleri Nasıl Verilmelidir?

Bazı oyunlarda 91. seviyeden sonra statü gelmez. Fakat yeni sınırların 127 ve 250 olarak yükseltilmesinden dolayı kimi serverlerde son seviyeye kadar statü gelmektedir. Umarım son levele kadar statü gelen bir pvpde oynuyorsunuzdur, çünkü büyülü silah suralara statü dağıtmak adeta evlatlarınız arasında sınırlı sayıdaki şekeri paylaştırmak gibi bir hal alıyor. Büyülü silah suralar için her statü bir şekilde işe yarar ve VIT haricindeki tüm statüler becerilere etki eder.
VIT: 90(120, 127..)
INT: 90(120, 127..)
STR: 90(120, 127..)
DEX: geri kalan hepsi
INT ya da zeka, büyülü silahın temelde tüm yeteneklerine etki eden beceri yükselticidir. Fakat STR de INT kadar beceri gücü için gereklidir ve hasarı arttırır. Hasarının yüksek olması bir büyülü silah için çok önemlidir. VITe gelince de her VIT statüsü için karakteriniz 40hp ve 1savunma kazanması yönünden önem taşır. DEX az önce belirttiğim gibi daha yüksek saldırı hasarı için değerlidir, hem de alınan hasarı azaltır. Çok düz vuruş hasarının avantajı karakterin “büyülü keskinlik” becerisinde olan “Hasarın HP’den emilmesi” özelliği. Yani %12 hpden emme, Hasarınız / 12 ‘yi sizin hpnize anında ekler.
PvP serverler için statü dağılımı için bir sıralama vermek gerekirse üzülerek INT->VIT->STR->DEX bir sıralama vermenin en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Büyülü silahlara tüm statüler bir yönden katkı sağlar. Eğer ~70 savunma ve ~3k HP yerine çevikliği tercih ederseniz hem verdiğiniz hasar artacak hem de aldığınız hasar azalacaktır.
TR’de ise dağılım VIT<->INT->DEX->STR şeklindedir. İtemlerin ve karakterimizin itemlerinin niteliklerine göre dengeli bir şekilde INT ve HP’yi arttırmalıyız. Eğer daha önceden elimizde para veya güzel büyülü silah itemleri yoksa tamamen INT’e yüklenmemiz halinde kasmakta çok sıkıntı çekeriz. Başlangıç için 21. seviyeye kadar 3VIT 1INT vererek hpmizi yükseltip savunmamızı güçlendirme yoluna giderebiliriz. Her becerisine 1 vermiş 23. seviyedeki bir büyülü silahın artık ilk masterını açmış olması gereklidir. Masterinizi güçlendirmek için INT’i yükselmenin vakti gelmiştir(dehşetse dahi). 30. seviyeye kadar INT’e devam edin. 34. seviyede eğer üstünüzde iyi bir zırh ve kalkan, elinizde de iyi bir dolunay varsa zırhlı atınızla kasmaya başlayabilirsiniz. Zırhlı ata bindiğinizde gelen STR ve DEX arttırması sizin hasarınızı yükseltecek ve aldığınız zararı da düşürecektir. Artık INT’i mi yoksa VIT’i mi ilk olarak 90layacağınıza karar verin. Eğer masterleriniz dehşet(ya da büyülü zırh) ve büyülü keskinlik ise at üstünde iyi kasarsınız ve INT’i 90lamanız iyi olur. Ama masteriniz parmak darbesi(ya da ejderha dönüşü) ve büyülü keskinlik ise itemlerinizin niteliği kadar INT’e yüklenmelisiniz. Eğer ortalama altı itemlere sahipseniz VIT açığı sizin az sayıda yaratık kesmenize neden olur. Bu durumda VIT ve INT kasarken sıkıntı çekilmeyecek şekilde 90lanmalı ve hemen ardından STR 90lamaya geçilmelidir. Kalan puanlar DEX olarak değerlendirilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı