Metin2 İyileştirmeci Şaman Silah

Silah

Diğer tüm klavuzlardaki sıralamada önce efsunları ve ardından silah seçimi hakkında yazardım. Fakat bu sefer bir değişiklik yapmak iyi olacak.

A. Silah Seçimi

İyileştirmeci şamanın iyileştirme becerisi sınıfa ismini verir. Bu harika becerinin etkisi -belki siz fark etmediniz ama- silahınızın saldırı değeri ile yükseltilir. Zeka da elbette bu beceriyi kabartan bir değerdir fakat 90 zekanın yanında en yüksek saldırı değerine sahip çan veya yelpaze iyileştirme becerinizi en etkin şekilde kullanmanızı sağlar. Bu nedenle pvpara.com‘da “epik silahlar” olarak belirtilen silahların bulunduğu pvplerde mutlaka kurtuluş yelpazesinden dönüşen “iblisin yelpazesi” yerine orkide çan tercih edilmelidir. Orkide çan hem yüksek saldırı değerine hem de büyü hasarına sahiptir ve iyileştirmeci şamanın en işine yarayacak silahtır. Eğer serverinizde farklı farklı birçok dönüşüm varsa saldırı daha çok olan çan veya yelpazeyi tercih etmeniz yerinde olacaktır.

B. Silah Efsunları

Az önce yukarı da da söylediğim üzere silah seçimizini orkide çandan yana kullanmanız sizin adınıza çok iyi olacaktır. Çünkü saldırı değeri diğer tüm şaman silahlarından fazladır ve ortalama hasarı -20 olsa dahi sizin iyileştirme becerinize 0 ortalama gibi etki edecektir. Yani çana getirilecek efsunlar:
-Ortalama (Muhtemelen – bir ortalama)
+5 üstü beceri
+15 yarı insan
+12 zeka
+15 kritik vuruş
Elbette bu efsunların tümüyle aynı gelmesi beceri ve ortalamanın yüzlerce farklı şekilde gelebilmesi yüzünden biraz fazla zaman alacaktır. Siz üstteki efsunlara ne kadar yakın getirirseniz o kadar daha güçlü olursunuz. Örneğin %20 üstü beceri yakalarsanız ve altındaki hiçbir efsun dediklerimizden olmazsa bu sizin için bir kayıptır. Fakat %20 ortalama ve %15 yarıinsanlı bir orkide çanın, +5 becerili ve yukardaki şekilde efsunlu bir çandan daha çok beceri hasarı vurması mümkündür. Ancak %20 ortalamalı bir çanın ortalaması da -40′a kadar çıkabilir ve bu düz vuruşlarınızın hasarını oldukça azaltır. Çan savunması 0 olan bir rakibe bir ninja kadar düz vuruş hasarı vurmak mümkünken bu sanşı çok düşük ortalama hassar ile yok etmek de kötü olacaktır. Bu nedenle ortalama ve beceri hasarının işinize yarayıp yaramayacağına siz karar vermelisiz. Düz vuruş karabüyülere karşı kilit öneme sahiptir, iyileştirmeci şamanlar karabüyülere karşı çok zayıftır. İyileştirmeci şamanlar karabüyüleri sadece çok iyi hazırlanmış bir silah ile alt edebilir.
Eğer orkide çanımız yoksa efsunlarımız +15 yarı insan, +12 zeka, +15 kritik vuruş yanına; beceri kullanmayı sevenler +12 çeviklik ve %20 büyü hızı, düz vuruşlarından da faydalanmayı sevenler +12 çeviklik ve %8 sersemletmegetirilebilir.

c. Taş Seçimi

Eğer taşlar ve orkide çan npcde bulunuyorsa karaktere karşı taş, soğutma taşı ve öldürücü darbe taşı ekleyin. Fakat oyunun asıl eğlencesine varılan zor pvplerde lonca savaşını düşünerek taş ekleyin. İyileştirmeci şamanlar bence zor serverlerde bile 2-3 orkide çanı elde edebilir. Siz de en az 2 adet orkide çan elde etmeye çalışın. Bu çanların 1 tanesi savaşçı-sura için soğutma taşlı, diğeri ise her karaktere karşı taşlanılarak çoklu kullanılabilir. Eğer 3. bir çan elde edersek bunu mutlaka suralara karşı hazırlayıp +5 sura, +5 soğutma, +5 öldürücü darbe olarak taşlamalıyız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı