Metin2 Ejderha Gücü Şaman Silah

Silah

a. Silah Efsunları

+15 yarı insan
+12 zeka
+Karar
+Karar
+Karar

Karar Kombinasyonları
    a1. Büyü Gücü
15 kritik & 20 büyü hızı & 12 çeviklik
Ninja ve savaşçılara karşı düşünmeden olarak onay vereceğim efsun düzenidir. Zekası düşük karakterlere karşı iyi iş görür. Şamanlara karşı seçmeli olarak kullanılabilir fakat karabüyülerin felsefesine biraz yağ süren bir efsun kombinasyonudur.
    a2. Savaşçı Şaman
15 delici & 12 çeviklik & 8 sersemletme (zehirleme)
Karşısında skill kullanmanız onların işine gelir. Evet karabüyülerden bahsediyorum. Zeka bonusları ile %100′den fazla büyü azaltması olan bir karaktere karşı ana saldırı skili olan ejderha kükremesi dışındaki saldırı skilleri olan ejderha atışı ve uçan tılsımı atmak yerine birkaç düz vuruş belki suraya daha büyük etkiler yapar. Sersemletmesi bir skiline denk gelirse düello yön değiştirebilir.
    a3. Lanetli Şaman
15 kritik & 20 büyü hızı & 8 sersemletme (8 zehirleme)
Hem büyü olarak hem de düz vuruşları ile daha fazla etkili olmak isteyen şamanlara önerim budur. Lonca savaşlarında her sınıfa karşı kullanımı daha uygundur.

b. Silah Seçimi

Efsundan önce düşünülmesi gerekilen noktadır. Çanlar ve yelpezeleri ayıran temel nokta saldırı değeri ve büyülü saldırı değeridir. Çoğunlukla yelpazlerin saldırı değeri dengi çanların büyülü saldırı değeri kadardır. Yani karar vereceğimiz şey şu büyü ile mi yoksa büyülere ek olarak düz vuruşlarla mı rakiplere saldıracağız. Savaşçı ve ninjalara sadece büyü kullanacağımızdan iblisin yelpazesi ve a1 efsun kombinasyonu en doğru tercih olacaktır. +9 kurtuluş yelpazesi iken a1 kombinasyonunu kurduğumuz yelpazemiz +9 iblisin yelpazesi olunca %30 yarı insan değerine ulaşacak.
Geçelim karabüyülere karşı nasıl bir yok izleyeceğiz. +9 iblisin yelpazesinin karabüyülere karşı artısı +30 saldırı hızı vermesi. Fakat eksi olarak saldırı değeri düşük. Bu nedenle şamanlar suralara karşı yelpaze seçmişsek iblisin yelpazesi ve a2 kombinasyonu sersemletme efsunu, çan seçerken de orkide çan ve zeka&delici&yarıinsan kullanmalıdır çünkü ilk iki efsunda yüksek ortalama ve eksili bir beceri hasarı getireceğiz. Fakat çoğu pvpde orkide çan bulmak oldukça zordur bulsak bile yüksek efsuna ek olarak bu 3 efsunu denk getirmek tam anlamı ile şans işidir. Bu nedenle iblisin yelpazesi zorunlu ve en iyi seçim olacaktır.

c. Taş Seçimi

Taşlar ve silahlar satıcıda ve ucuzsa her karaktere (sura hariç) karşı taş, soğutma taşı ve öldürücü darbe taşı ekleyin. Fakat oyunun asıl eğlencesine varılan zor pvplerde lonca savaşını düşünerek taş ekleyin. Ben şamanımda zor serverlerde bile 3 yelpaze kullanırım. Siz de en az 3 yelpaze kullanın çünkü şamanların itemleri oldukça ucuzlar. Bu yelpazelerimin 1 tanesi savaşçı-ninja, birisi sura, birisi savaşçı-suraya karşıdır. Savaşçı-Ninja taş kombinasyonunda +5 savaşçı, +5 ninja ve +5 soğutma taşları vardır. Sura kombinasyonunda +5 sura, +5 soğutma ve +5 öldürücü darbe taşı vardır. Savaşçı-Sura ise lonca savaşları için dizdiğim bir kombinasyondur. +5 savaşçı, +5 sura ve +5 soğutma taşları eklerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı