Anti-Kötücül Yazılımlarını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakmak

Zararlı yazılımları bilgisayarınızdan silme işlemlerinde "özelleştirilmiş tamir araçları"na ihtiyaç duyduğumuz zamanlar vardır. Bu “özelleştirilmiş tamir araçları”na gömülü olan dosyalar kimi zaman anti-virüs ya da anti-spyware yazılımlarınız tarafından “Riskware”, “Hacking Tool”, “Potentially unwanted tool”, virüs ya da trojan olarak tanınabilirler.

Bu araçlar, güvenlik uzmanlarınca özenle yaratılmış ve test edilmiş araçlardır. Eğer anti-virüs ya da anti-malware programlarınız onları malware olarak işaretlemişse bu durum “yanlış alarm” dediğimiz olaydır. Anti-virüs tarayıcıları bu tür programları “iyi” ya da “zararlı” gibi bir değerlendirmeye tabi tutamazlar, bu yüzden sizi ya uyarırılar ya da bu dosyaları otomatik olarak silerler. Böyle bir durumda silinen bu dosyalar umulmayan ya da istenmeyen sonuçlara yol açabilirler.

Bu tür “özelleştirilmiş tamir araçları” kullanırken herhangi bir problem yaşanmasının önüne geçmek için anti-virüs ya da anti-malware programlarınızı geçici olarak devre dışı bırakmanız son derece önemlidir.

Birçok kişi kullandıkları anti-virüs ya da anti-malware yazılımlarını geçici olarak nasıl devre dışı bırakacaklarından emin olmadıklarından aşağıya bilinen anti-virüs yazılımlarının geçici olarak nasıl devre dışı bırakabileceğinizi anlatan bir liste olarak hazırladık. Sisteminiz temizlendiğinde anti-virüs ya da anti-malware yazılımlarınızı tekrar aktif hale getirmeniz, tekrar virüs tehlikesi yaşamamanız açısından oldukça önemlidir."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Bedensel Savaşçı Kolye ve Ayakkabı

Metin2 Büyülü Silah Sura Küpe

Metin2 Ejderha Gücü Şaman Kolye ve Ayakkabı